woensdag 4 februari 2015

Byzantijnse kerken

Toen ik min of meer klaar was met de kaart van romaanse kerken buiten Bourgogne en binnen Europa, kreeg ik het heldere idee om een nog ontbrekende pagina van van Boxtels website, die over " Byzantijnse kerken ", ook op te nemen op de kaart van Europa. Dat bleek nog aardig wat werk, en het resultaat viel me wat tegen, voornamelijk doordat de standaard software die ik voorheen gebruikte voor mijn kaarten niet meer voorhanden bleek.

De "oude" kaart van Europa
Om uit te vinden hoe de nieuwe software dan wel werkte, besloot ik als proef de Byzantijnse kerken op een aparte kaart onder te brengen. Dat werkte uiteindelijk redelijk wel, alleen …. kreeg ik de kaart slechts op mijn scherm als ik ingelogd was als de eigenaar van de kaart, en dus niet als ik hem probeerde op te roepen zonder ingelogd te zijn. Na wat heen en weer proberen, gevolgd door gevloek en getier, en tenslotte met als resultaat dat ik bijna de PC uit het raam knikkerde kwam ik ergens diep weggemoffeld in de software een optie tegen om de kaart “publiek” toegankelijk te maken. De volgende stap, maar daar wacht ik nog héél even mee, is het verwijderen van de Byzantijnse kerken van de romaanse kaart van Europa. Hieronder volgt dus een héél summiere introductie van deze nieuwe kaart.

Byzantijnse kerken in Europa en het Midden-Oosten
Anders dan de Bourgondische pagina’s van de site maakt deze pagina uitdrukkelijk geen enkele aanspraak op volledigheid. Het gaat dus echt om een bijzonder persoonlijke keus van de maker van de site, en niet om “alle” Byzantijnse gebouwen in een gebied, en zelfs niet van de “mooiste”, “historisch interessantste” of anderszins aan een min of meer benoembaar criterium voldoende gebouwen.

Kleur per land, plaatsnamen alfabetisch
1. De spelden op de kaart zijn wat kleur betreft per land hetzelfde, d.w.z. groen staat voor Italië, rood voor Turkije, etc.

2. De plaatsnamen zijn per land alfabetisch gerangschikt.
















Een typisch lemma
3. Elk lemma (dus elke kerk of gebouw) is voorzien van tenminste één foto, in de meeste gevallen van van Boxtels website gekopieerd, en/of waar mogelijk uit één van mijn eigen fotoalbums. In dat laatste geval staat er ook een link in het lemma naar dat betreffende album. Ook is de nauwkeurigheid van de plaatsbepaling aangegeven : 100% is precies op de juiste plek, 50% in de juiste stad,

maar onbekend waar precies.

Hier vindt u de link naar de website van La Tuilerie de Chazelle .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten