zaterdag 11 oktober 2014

Wie o wie heeft de sleutel???

Ik probeer naarstig wat interieur foto’s bij elkaar te scharrelen van kerken die bij een vorig bezoek gesloten waren.

Saint-Valérien - Tournus
We hebben al van alles geprobeerd; gewoon op de bonnefooi opnieuw langs de kerk rijden (voor de resterende kerken tot nog toe niet erg succesvol), een e-mailtje naar de betreffende mairie sturen (tot nog toe ook zonder succes), van te voren opbellen (idem) of op de dag dat de mairie open is even langs rijden. Dat laatste is tot nog toe (bijna) altijd succesvol gebleken. In Tournus zijn nog twee kerken die ik graag van binnen zou willen zien, de Saint-Valérien en de Saint-Laurent. Een e-mail naar de mairie bleef onbeantwoord.

Saint-Laurent - Tournus
Een telefoontje naar de mairie resulteerde in een aantal gevallen in eindeloze wachttijden, en toen we uiteindelijk contact maakten kregen we te horen dat de sleutel niet bij de mairie, maar bij het plaatselijke museum lag. Intussen had ik ook wat interieurfoto’s van de Saint-Laurent kerk op een website van het C.I.E.R., het Centre International d' Etudes Romanes gevonden. Een website betekent doorgaans een e-mail adres, dus misschien hadden zij ook een sleutel. Een e-mail bleef onbeantwoord, niet zo gek gezien hoe bij de tijd de rest van hun website is.

Saint-Valérien - Tournus - Photo Commons.Wikimedia.org
Bij het museum hadden we meer succes. Nou ja, succes? Daar verklaarde in elk geval iemand dat de sleutels in geen geval bij het museum lagen, nee, in tegendeel. De mairie had de sleutels!
Een bezoek aan de mairie zit er net op; we worden gebeld om een afspraak te maken. Een bezoek aan de mairie zit er net op; we worden gebeld om een afspraak te maken. Waar had ik dat vaker gehoord? Letterlijk enkele seconden geleden ging de telefoon, en we hebben een afspraak! Wordt vervolgd.….

Saint-Laurent - Tournus - Photo C.I.E.R.
La Tuilerie de Chazelle ligt vlakbij Tournus, waar in elk geval de abdij (bijna) altijd open is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten